Szeretettel köszöntelek a ASEA Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ASEA Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ASEA Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ASEA Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ASEA Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ASEA Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ASEA Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
ASEA Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gyümölcsök és az Egészség!
Sokat tudunk már ezekről a dolgokról. de érdemes újra felfedezni mi - mire jó!
Áfffonya
Hazája É- és Közép-Európa, dél felé csak hegyvidéken, havasokon él.
É-Amerikában keresztezés eredményeként nagy termésű formákat hoztak létre.
Nálunk védendő, ritka növény.
Az Áfonya gyógyító hatásai:
1. megszárítva: bélhurut, hasmenés ellen,
2. vizelethajtó,
3. koleszterin és vérzsírok csökkentése,
4. immunrendszer erősítése,
5. védi a szabadgyökök ellen a sejteket,
6. elősegíti a nyálkahártya regenerációját,
7. fogyaszt,
8. fiatalít,
9. csökkenti a stresszt.
Áfonyalekvár:
Hozzávalók: 50 dkg áfonya, 50 dkg zselésítő cukor.
Az alaposan megmosott, lecsepegtetett, majd megszáradt áfonyát nyomkodjuk szét.
Keverjük össze a cukorral.
Forraljuk fel és főzzük 5 percig.
Forrón töltsük üvegekbe, zárjuk le, tegyük száraz dunsztba.
Ananász
A trópusi D-Amerikában honos. Ma már mindenütt termesztik, ahol egész évben meleg
van, és a trópusi esők esnek.
Az Ananász hatásai:
1. javítja a fehérje-egyensúlyt,
2. csökkenti a hasnyálmirigy terhelését,
3. enyhíti a bélműködés zavarait,
4. segíti az ödémák, a visszamaradt folyadékok eltávolítását,
5. leve vattacsomóval felitatva és a bőrre helyezve halványítja, teljesen megszünteti az
időskori "májfoltokat",
6. csökkenti a napszúrás tüneteit,
7. gátolja a véralvadást - javítja a véráramlást,
8. letisztítja az elmeszesedett érfalakat,
9. gátolja az izomgörcsöket,
10. csökkenti a lázat,
11. használ tengeribetegség esetén,
12. a karibi országokban afrodiziákumként használják.
Az éretlen ananász károsítja a fogakat. Akik gyomorhurutban vagy fekélybetegségben
szenvednek, és a kismamák csak érett ananászt fogyasszanak!
Ananászos túró:
Hozzávalók: 25 dkg túró, 0,5 ananász, 2,5 dl tejszín, habbá verve, 1 ek. méz, 1 ek.
mazsola, 1 ek. citromlé.
A tejszínhabba keverjük bele az apróra vágott ananászt.
A túrót keverjük össze a többi hozzávalóval és tegyük bele a tejszínes ananászt.
ALMA
A vadalma Európában mindenütt honos, de a kultúrfajták ősei Ny- és Közép-Ázsiából származnak.
Az alma gyógyító hatásai:
1. vérnyomáscsökkentő,
2. csökkenti a koleszterin és a vérzsírok szintjét,
3. javítja az immunrendszert,
4. szíverősítő,
5. javítja a vérkeringést,
6. a vércukorszintet stabilizálja,
7. erősíti az erek falát, főleg a vénákét,
8. tisztítja a beleket, mert gátolja a káros enzimek képződést, káros baktériumok
megtelepedését,
9. erősíti a fogínyt,
10 különböző méreganyagokat köt meg - pl. ólom, higany,
11. fiatalít,
12. K-tartalma kedvezően befolyásolja a vízháztartást, veseműködést, izomműködést,
ingerület terjedését.
Almás joghurt:
Hozzávalók: 6 alma, 2 pohár joghurt, 2 kk. mazsola, 2 kk. narancslé.
Az almát jól megmosott héjával együtt vágjuk apróra, keverjük össze a többi
hozzávalóval.
Folytatjuk!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!